A hónap ékköve: ametiszt

Lila ragyogás

Az ametiszt az összes kvarcváltozatok között a legkedveltebb kő. Hosszan tartó napfény hatására kifakulhat, melegítve változtatja a színét. Az asztrológiai hagyomány szerint a február köve. A csakrák közül a fejtetőközpontra hat, állítólag a tiszta értelmet aktiválja. Féldrágakő változatára briliánshoz hasonlóan sokszöglapocskásan munkálják meg. Ragyogása eleven, a világoslilától a mély kékesliláig sokféle árnyalatban fellelhető. A Haes Jewellery-nél mi szeretjük a különleges ragyogású ametiszt ékszereket, egy-egy különleges darab mindig fellelhető a választékban. Látványa gyönyörködteti a szemet, megnyugtatja a lelket, elcsendesíti a gondolatokat és teret ad a békés, örömteli szemlélődésnek. Ha lehet mondani egy ékkőre, hogy bölcs, akkor az ametiszt az.

 

alan_friedman_beverly_hills_amethyst_diamond_ring_alicia_keys

Zoe Saldana és Alicia Keys is szeretik a lilás csillogást – hatalmas ametiszt gyűrűikkel látványosan sütkéreznek a vörös szőnyegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

amethyst-city-benjamin-yeager

Benjamin Yeager amerikai fotóművész ametisztlila éjszakai fényekben képzeli el lakhelyét, Seattle-t. Ugye, milyen klassz?

 

 

 

 

 

 

amethyst-crown-chakra-jennifer-baird

Az ametiszt az indiai hagyomány szerint a fejtetőn található korona- vagy szahaszrara csakra színe. Jennifer Baird festőművész ebben a képben foglalja össze az ametiszt rendkívül sokféle jelentését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ametiszt mandula

Így néz ki egy kőzetér vagy telér, az úgynevezett ametisztmandula. Ebből nyerik a lila fényű drágakövet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ametiszt_pendant

A csodás, 15 karátos körte alakú ametiszt medál a Haes Jewellery-nél kapható. Foglalatában gyémántok egésztik ki a szépségét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dazzling-Amethyst-Earrings

 

 

 

 

Laetitia Casta és Drew Barrymore is láthatóan rajong a hatalmas ametiszt köves fülbevalókért.

 

 

 

 

 

julianna-margulies-in-naeem-khan-2012-golden-globes

 

Julianna Margulies a 2012-es Golden Globe díjátadón gyönyörű, ametiszt színű Naeem Khan estélyi ruhában pompázott.

 

 

 

 

 

 

 

kate-middleton-green amethyst

 

 

 

 

Az angol hercegnő, Kate Middleton fülbevalója zöld ametisztjének színét az azt szegélyező gyémántok emelik ki (és persze a hercegnő szépsége!).

 

 

 

 

 

at Greeley Square Park on November 16, 2010 in New York City.

 

 

 

Katy Perry csodálatos ametiszt nyakéke jól harmonizál estélyi ruhája kékeslila színével.

 

 

 

 

 

 

Kristen-Wiig-With-1920s-amethyst-pendant-necklace-in-white-and-rose-gold

 

A vintage stílusú ékszerekkel manapság nem lehet hibázni. Kristen Wiig jó ízléssel választotta ezt a húszas évekbeli ametiszt medált ’art deco’ stílusú, mélyen dekoltált, redőzött, krémszínű ruhájához.