Az Év Színe: smaragdzöld!

Smaradnak hívtak régen minden zöld követ, sőt még a zöld üveget is. Erre utal az ékkő neve is: a szamaragdosz görögül zöld követ jelent. Legértékesebb darabja a mélyzöld változat, mely még zárványosan is többet ér, mint egy világosabb színű, ám tiszta kő.  Ritka a hibátlan smaragd – a kövekben szinte mindig fellelhető begyógyult repedések, zárványok, fátylak vagy gázhólyagok éppen ezért nem számítanak hibának. Színt adó anyaga a króm, színe fénynek, hőnek ellenáll. Előfordul, hogy hő hatására megváltoztatják a kő színét, ezek a hőkezelt smaragdok, melyek az eljárásnak köszönhetően veszítenek értékükből. Általában puha színaranyba foglalják a smaragdokat. Tanácsunk: egy smaragd ékszerre nagyon kell vigyázni, nemcsak ritkasága, értéke, hanem törékeny szerkezete miatt is.

2013-ban a világhírű Pantone cég a smaragdzöldet választotta az év színéül. Idén a vörös szőnyegen több színésznő és híresség is ennek a színnek hódolva választja ki estélyi ruháját. A zöld szinte mindenkinek jól áll és könnyen kombinálható más színekkel is (ilyen a vörös, fekete, krémfehér, ezüst, sárga, stb.). Vibráló szín, mely azonnal magára vonja a figyelmet. Tegyen próbát egy smaragdzöld koktélruhával, a hatás garantált! Leatrice Eseman, a Pantone Color Institute igazgatója elmondta: „A smaragdzöld színnek különleges hatása van másokra.” Mi is ezt tapasztaljuk. Ha a ruhatárban még nincs zöld ruha, kiegészítő vagy ékszer, idén tanácsos beszerezni néhány ilyen darabot. Talán eddig a szekrény alján csoportosultak, akkor most bátran – sőt, kötelezően – a napfényre velük!

Bianca Balti_DeGrisogono_2011_C

 

Bianca Balti ebben a csodálatos smaragd nyakékben vonult a Cannes-i vörös szőnyegen 2011-ben.  Emlékezetes volt…már csak a káprázatos ékszerköltemény miatt is.

 

 

blake_lively_live at MET

 

Blake Lively a 2013-as MET gálán viselt Gucci Premiére estélyi ruhakölteményének vázlata pont olyan mesés, mint az elkészült remekmű. Blake-et ennek a ruhának köszönhetően egyedüli hattyúkirálynőként választották a gála legjobban öltözött hölgyének. Nekünk is ráesett volna a választásunk – és természetesen az ellenállhatatlan halványzöld selyem estélyi ruha mellé ajánlottunk volna smaragd ékszereket is!

 

 

 

 

 

 

 

Haes smaragd gyűrű

 

A Haes Jewellery 18 karátos fehérarany, kolumbiai smaragdot magában foglaló jegygyűrűjében 2.5ct smaragd található 0.4ct gyémánttal övezve. Különleges, egyedi darab, mely ünneppé varázsolja az alkalmat.

 

 

 

 

 

 

 

 

celebrity_emeraldgreen_jewelry

A Burberry, Gucci vagy a Michael Kors divatházak mind egyöntetűen hódolnak a Pantone cég választásának és az Év Színébe öltöztetik csodaszép modelljeiket. A divatrajongók nagy örömére, hiszen a smaragdzöld szinte mindenkinek jól áll, korra, nemre és életkorra való tekintet nélkül…

Angelina Jolie hatalmas smaragd fülbevalója igazán drámaian hangsúlyos, tökéletesen illik viselője szép, archaikus arcvonásaihoz. De Kim Kardashian több, mint 4 millió dollár értékű smaragd és gyémánt ékszer szettje minden elképzelést felülmúl. Gratulálunk, Kim a választáshoz! Reméljük, egyszer megtudjuk, milyen érzésvolt egy ilyen ékszercsodát  viselni.

 

 

MET_3013_KateUpton_wearing_DVF

 

Totális sokként hatott Kate Upton hosszú, méregzöld Diane von Fürstenberg estélyi ruhája, melyben a hírhedt-híres Sports Illustrated címlapmodell megtalálta önmaga visszafogottan sokatmondó, bájos eleganciáját. Hihetetlen átalakulás. Éljen DVF!

 

 

 

 

 

 

 

vivienne-westwood-emerald-green-2013

 

 

Vivienne Westwood Pre-Fall kollekciójának eme darabja már a hűvös időt idézi és azt bizonyítja, hogy 2013-ban a hideg hónapok sem telnek majd a smaragd szín nélkül. A gyönyörű zöld árnyalat szinte egybeolvad a kabátka puha gyapjúszövetével, belebújni volna kedvünk, hmmm!