Az imádott vörös

 A rubin a vörös minden árnyalatában fellelhető drágakő. Elnevezése a latin ruber kifejezésből származik, melynek jelentése: vörös. A rubin egyike a Nagy Négyesnek, ahogy a szakma nevezi az elsődleges drágakövek csoportját: rajta kívül a zafír, a smaragd és a gyémánt tartozik ide szigorú értelemben.

 

emily-blunt-hair-makeup-jewelry-2013-golden-globes emily-blunt-michael-kors-golden-dress-2013-golden-globes

 

Emily Blunt a 2013 Golden Globes Awards díjátadón Michael Kors aranyszínű csipkeruhában tündökölt. A szetthez mesésen illett hatalmas, rubin fülbevalója.

 

 

 

 

 

 

 

 

20120919_gucci_promo1

A nagy triumvirátus: a smaragd, zafír és rubin – a gyémántok ’leigazolt’ versenytársai a drágakövek spektrumán. A Gucci divatház kreatív igazgatója, Frida Giannini a 2013-as resort kollekciójával – legalábbis ami a ruhák színét illeti – ezt igazolta:) Smaragdzöld, türkizkék és rubinvörös ruhái megelevenedett ékkövekként ragyogtak a kifutón.

 

 

 

 

Megan+Fox+Gemstone+Rings+Gemstone+Ring+9-XyD_vmCQxl megan fox

Megan Fox a 70. Golden Globe gálán vállig érő rubinfülbevalóval jelent meg … és a hatás em maradt el! Merész, ám mégis elegáns szettjét jól kiegészítette a vörös aranyba ágyazott rubinokkal kirakott koktélgyűrű. Kék szemek, vörös ragyogás – páratlan kombináció!

 

 

 

 

 

 

 

ruby-jean-wilson-vuitton-hair

 

 

 

Ruby Jean Wilson, napjaink egyik legkeresettebb szupermodellje Marc Jacobs 2013 tavasz-nyári kollekciójának bemutatóján platinaszőke bobjában aratott osztatlan sikert. Mindössze 4 hónappal a show után gesztenyebarna frizurával és rubinvörös ajkakkal jelent meg a Vuitton 2013-as pre-fall lookbookjának fotózásán. Véletlen? Vagy a rubinvörös trend idén levélhulláskor is uralja majd a divatot?

 

 

 

rgyuru

 

 

14 karátos fehérarany gyűrű összesen 1ct rubinnal és 0.16ct briliánssal és 14 karátos fehérarany nyaklánc gyémánttal és rubinnal díszített ’négyzet-a-négyzetben’ medállal. Ütős szett a Haes Jewellery-től, melynek tagkai egyedül is jól érvényesülnek! 

 

 

 

 

 

 

 

 

sensuous burgundys, purples and lavenders

Mivel is párosítható jól a rubin? Burgundivörössel, arannyal, lilával vagy akár levedulakékkel. Legyen az elegáns estélyi, letisztult kiskosztüm vagy csipkés koktélruha, bármilyen szettet elegánssá és egyben közvetlenné tesz ez a kárminszínű drágakő.